1 Mayıs kutlamaları üzerinden oyunlar oynandığını belirten Gündüzpolat, Gezi olaylarıyla hedeflenip başarılamayan kaos ortamının yeniden sahnelenmek istediğini ifade etti.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bu ülkenin en önemli sorunlarından olan terör belasından kurtulmak ve kaynaklarını terörle mücadelede heba etmemek, anaların ağlamaması için çözüm sürecine destek verdiklerini ifade eden Gündüzpolat,?Biz istedik ki analar ağlamasın.

Biz istedik ki, bu ülkenin kaynakları terörle mücadeleye gitmesin. Ekonomik kalkınmaya harcanacak kaynaklar, terörle mücadelede harcanmasın. İstihdama, emeğe, ekmeğe harcansın.

Yeni istihdam alanları açılsın. Bu yüzden çözüm sürecine destek olunması konusunda, taşın altına elimizi değil, bütün gövdemizi koyduk. Bunun son halkası olarak da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü?nü Diyarbakır?da kutlama kararı aldık.

77 Milyonun kardeşliğini, birlik ve beraberliğini, kazanımlarımızı ve emek mücadelemizi, taleplerimizi Diyarbakır?dan haykıracağız? şeklinde konuştu.

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarına getirilen nöbet mecburiyetine baştan beri karşı çıktıklarını hatırlatan Gündüzpolat, bakanlığın bu yöndeki ısrarının torba kanunla hayata geçtiğini dile getirdi.

Son olarak yayınlanan nöbet genelgesinin iptali için Danıştay?da dava açtıklarını hatırlatan Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Gündüzpolat, illa da nöbet tutulacaksa gönüllülük esasına göre bunun gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.