İlimizde yeni pazaryerine geçiş ile birlikte pazaryerinde maliye kaydı bulunmayan, oda tarafından belirlenen koşulları taşımayan pazarcının faaliyet göstermemesi için geniş bir denetim ağı oluşturduklarını söyleyen Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen,

yapılan denetimlerin meyvesini verdiğini ve artık pazaryerlerinde kayıt dışı pazarcının faaliyet gösteremediğini belirtti.

Gerek il merkezindeki pazaryerinde, gerekse ilçelerde kurulan Pazar yerlerinde mevcut pazarcı esnafının hak ve menfaatlerini korumak adına sıkı bir denetim çalışması yürüttüklerine dikkat çeken Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen,

?İlimiz merkezindeki modern Pazar yerimizde ve Pazar kurulan tüm ilçe merkezlerimiz, merkeze bağlı Kaymaklı ve Uçhisar beldelerimizde kayıt dışı olarak tabir ettiğimiz hiçbir yasal mevzuata uymayan pazarcıların çalışmaması için elimizden geleni yapıyoruz.

Kurduğumuz denetim çalışması çerçevesinde artık ilimiz genelindeki tüm Pazar alanlarımızda artık kayıt dışı pazarcı kalmadı diyebiliriz.

Bu süreçten sonra da denetimlerimize devam ederek kayıt dışı olarak Pazar yerlerimizde faaliyet göstermek amacında olanlara göz açtırmamaya devam edeceğiz? diye konuştu.