Genel Kurulda mevcut birlik başkanı İsmail Ördü?nün karşısına aday çıkması beklenmiyor.

Edinilen bilgiye göre; Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı seçimine Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Doğan Ceylan Konfederasyon Yetkilisi olarak katılacak.

Bu arada 03 Mayıs 2014 Cumartesi günü Aksaray ilinde yapılacak olan esnaf ve sanatkârlar odaları birlik başkanlığı seçiminde ise konfederasyon yetkilisi olarak Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü görev alacak.

04 Mayıs 2014 Pazar günü Saat 11.00? da başlayacak olan ve Nevşehir Protokolünün de davet edildiği birlik genel kurulunda divanın oluşturulması ve Protokol konuşmalarının ardından seçime geçilecek.

Saat 17.00? a kadar devam edecek oy kullanımında 169 delegenin oy kullanması bekleniyor.

Şu ana kadar delegelerin çok büyük bir bölümünün desteğini alarak genel kurula girecek olan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü?nün birlik başkanlığındaki ikinci dönemine imza atacağı birlik genel kurulunda aylardır birlik başkanlığına aday olabileceği konuşulan Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı?nın aday olmayacağı öğrenildi.