Göreme Belediyesinin organize ettiği festival bu yıl yine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği?nin işbirliğinde düzenleniyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi festivalde katılımcılara yine yemek sınırlaması getirilmiyor. Yarışmacılar bu yıl yine üst başlıklarda yarışacak.

Çorba, Ana Yemek ve Tatlı olarak adlandırılan üst başlıklarda katılımcılar istedikleri alanda istedikleri yemeği yapabilecek.

13.?sü düzenlenecek olan festivalde çok zengin bir içerik yer alıyor. Bu yıl iki güne çıkarılan festivalde öğrenciler, ev hanımları, profesyonel aşçılar ayrı ayrı yarışacak.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu yıl 13. düzenlenecek olan festivalin çok özverili çalışmalarla hazırlandığını, festivalin artık uluslararası hale geldiğini söyledi. Cingil;

?Festivalimizi her geçen yıl daha da gelişerek güçleniyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği ile birlikte daha profesyonel ve geniş bir hale getirdik.

Yemek işinin hem ustaları hem de hocaları bu işin içinde artık. Yemek Festivalin artık Göreme?ye mal olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Kapadokya Geleneksel Yemek Festivalinin Türk Patent Enstitüsü?nden isim tescilini zaten geçen yıl almıştık.

Bu çalışmalarda görev alan tüm arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Onların özverili çalışmaları sayesinde daha fazla yol aldık? dedi.

Festival kapsamında 11 Ekim Cumartesi günü çeşitli gösteriler de yer alacak. Kırşehir Kaman davul zurna ekibi ile sevilen sanatçı Uğur Işılak?ta bir konser verecek. Festival konser programı ile sona erecek.