Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı kapsamında Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi içerisinde bulunan 3 Nolu Çim Saha’da gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği, çok sayıda Nevşehirliyi bir araya getirdi.

Belediye ekiplerince ücretsiz ay yıldızlı uçurtma dağıtımının yapıldığı alanda katılımcılar doyasıya eğlendi.

Etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Savran, çocuklara Cumhuriyet bilincinin aşılanması için böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi.

Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinliklerin süreceğini kaydeden Savran, “Bu tür özel günlerin hatırlanması bu günlere nasıl gelindiğinin bilinmesi açısından çocukların bu organizasyonlara katılması ve Cumhuriyet bilinciyle büyümesi için uçurtma şenliği planladık. Bu millet Cumhuriyetin ilan edildiği süreçte nasıl bir millet olduğunu gösterdi. Bu şuurla yine 15 Temmuz’da Kurtuluş Savaşı’ndaki bilinci, şuuru hep birlikte gördük. Bu şuurun yaşatılabilmesi, çocukların bu şuurla büyümesi için bu tür organizasyonlara önem veriyoruz.” dedi.

Belediye olarak hizmetlere devam ettiklerini, 2022 yılı planlamasını da yaptıklarını aktaran Başkan Savran, “Ama belediye sadece bu hizmetlerden ibaret değil. Halkla iç içe olunması gerekiyor. Bu tür organizasyonlar da çocukların ilgisini çekiyor. Çocukların ilgisini çeken her şey otomatik olarak büyüklerin de ilgisini çekiyor. Çocukların mutlu olması için belediyemiz her zaman hazır.” diye konuştu.