DİŞ TEKNİKERLERİNE EĞİTİM

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığının talimatı ile Nevşehir?de Ağız ve Diş Teknikerliği sınavına katılacak adaylara yönelik eğitim programı başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şubesi Ağız ve Diş Sağlığı birimi tarafından, Sağlık Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 18 kursiyerin katıldığı eğitime, eğitimci olarak, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. A.Erkam Aydın,  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Vural Özçelik, Devlet Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr Erol Önder, Dt. Cengiz Kocaman,  Diş Tek. Fatma Özçelik ve Ahmet Türktüzün katılıyor.

Kursiyerlere, Enfeksiyon sterilizasyon-dezenfeksiyon, Meslek bilgisi ve Klinik işlemler, Hasta ve Çalışan Güvenliği, Diş hekimliğine giriş ve terminoloji, Oral hijyen eğitimi ve koruyucu diş hekimliği, sistemik hastalıklar ve ilk yardım ve iletişim becerileri konularında eğitimler verilecek.

26 Mayıs 2012 tarihine kadar devam edecek eğitim sonunda, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yapılacak sınav sonucuna göre başarılı olanlara Sertifikaları verilecek.