Peribacaları, kayadan oyma evleri ve vadileriyle dünyanın sayılı bölgelerinden olan Kapadokya`ya gelen yerli ve yabancı turistler aşırı sıcaklarda serinlemek için dondurmayı tercih ediyor. Y

ılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde hava sıcaklığının 38 dereceye kadar çıkması karşısında serinlemek isteyen ziyaretçiler dondurmacıların yolunu tutuyor.

Bölgede vadi ve ören yerlerinde faaliyet gösteren dondurmacılar serinlemek isteyen turistlere kendi elleriyle dondurma yediriyor.

Zaman zaman dondurma ustalarının ilginç hareketleriyle neşeli anlar geçiren turistler uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

Göreme açık hava müzesi girişinde faaliyet gösteren dondurma işletmecisi Harun Bal, muz, vanilya, çikolata, kivi, çilek ve limon çeşitlerinden oluşan dondurmaları turistlerin beğenisine sunduklarını söyledi.

Çocuklar için 3 lira olan bir külah dondurmanın büyüklere 5 liradan satıldığını belirten Bal, turistlerin ilgisinden memnun olduklarını kaydetti. Haber: Alpaslan Körükcü