Anne adaylarının yeni gözdesi doğum fotoğrafları. Doğum fotoğrafçısı Sevil Kızılbayrak, hamilelik sürecinden doğuma kadar belirli aralıklarla adım adım bebeğinizin ve sizin değişimlerinizi fotoğraflıyor.

Doğum sırasında da sizi yalnız bırakmıyor ve bu mucizevî anı keyifle hatırlamanıza yardımcı oluyor. Doğum fotoğrafçısı Kızılbayrak, belli bir süre düğün fotoğrafçılığı yaptıktan sonra doğum fotoğrafçılığına başladı.

Kızılbayrak, ailelerin en heyecanlı ve mutlu anlarına tanıklık ettiğim için çok mutlu oluyorum dedi.

Doğum fotoğrafçılığının henüz Nevşehir?de olmadığını belirten Kızılbayrak, düğün fotoğrafçılığı yapılıyor ve o düğünden sonra bitiyor. Ama doğum fotoğrafçılığı süreç çerçevesinde ilerliyor.

Ailelerin her anına tanık oluyorsunuz diye konuştu. Düğün fotoğrafları çekilen çiftlerin ilerleyen zamanlarda güzel anıları olması için önce hamilelik sonra doğum anı doğum sonrası diye devam eden bir hikaye yapmak istediğini kaydeden Kızılbayrak,

?Doğum fotoğraflarını aşamalı olarak yapıyoruz. Ay ay çekimlerimiz oluyor.

Daha sonra doğum esnasında bebek beklerken ailenin heyecanlı bekleyişi bebek için yapılan hazırlıklar çekiliyor.

Sonra anneye ilk dokunuş ilk bakışlar çekiliyor. Bebeğin evinde yani kendi doğal ortamında uyurken ve en doğal hallerini çekiyoruz.

Sonunda da çocuğun yıllar sonra eline verilecek hoş anılar elde ediyoruz? ifadelerini kullandı.


Bebek fotoğrafları çekilirken flaş kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Kızılbayrak, ?Talebin genellikle annelerden geldiğini, babaların ise garipsediğini ancak eşlerini kırmamak için kabul ettiğini söyledi.

Kızılbayrak, ?Doğum, doğum sonrası, istenirse yaş günleri fotoğraflarını çekiyoruz. İster hamilelik ister doğumdan sonra olsun ev ortamında bir daha çekiyoruz.

Ondan sonra albüm yapıp hazırlıyoruz. Hamilelik, doğumu bekleme anları, ameliyat fotoğrafları, bebeğin ilk emzirme anı, ilk giydirilişi, ilk aşısı, ilk yıkanması, tartılması, eve getirilmesini görüntülüyoruz.

Çekim bittikten sonra ailelere albüm olarak veriyoruz? dedi. Haber: Alpaslan Körükcü