1. Kademe maçları öncesi Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürlüğüne bağlı Gençlik merkezi toplantı salonunda turnuvaya katılan takımların sorumlularının yer aldığı teknik toplantı düzenlendi.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, Futbol İl Temsilcisi Salih Armağan, Nevşehir ASKF Yönetim Kurulu üyesi M. Tolga Karaca,

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği Başkanı Nazmi Orhan, TÜFAD temsilcileri, Saha Komiserleri Şube Başkanı Yılmaz Sarıay ve turnuvaya katılan takımların temsilcilerinin katıldığı teknik toplantıda kura çekimi ve maçlar hakkında teknik bilgiler verildi.

7-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında 2 ve 3 nolu çim sahalarda düzenlenen U 19 Birinci kademe Türkiye şampiyonası maçları için teknik toplantıya katılan Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer kura çekimi öncesi bütün takımlara başarılar diledi.

Müsabakalara; Konya Çumra Belediyespor, Niğde Belediyespor, Kayseri Kocasinan Şimşekspor, Aksaray Karadenizspor, Mersin Kuvayi Milliye ve Antalya İl Özel İdare takımları katılıyor.

Teknik toplantıda konuşan Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, turnuvaya katılan bütün takımlara başarılar diledi.

Başkan Mustafa Avcı açıklamasında ?4 gün boyunca sürecek olan turnuvada ilimizi gelen bütün ekiplere başarılar diliyorum. Umuyorum kazasız belasız bir şampiyona geçecek? diye konuştu.

U19 liginin statüsü ve maçların teknik konularıyla ilgili bilgiler aktaran Nevşehir ASKF Başkanı Mustafa Avcı, gelen misafirlere Nevşehir Belediyesi tarafından takdim edilen Nevşehir yöresi ürünlerin ve Kapadokya bölgesini tanıtan argümanların bulunduğu hediye paketleri takdim etti.

Turnuvaya katılan takımların teknik sorumlusu ve yöneticileri ile de Nevşehir Belediyesinin destekleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Nevşehir ASKF Başkanı Mustafa Avcı ve Nevşehir ASKF Yönetim Kurulu üyeleri misafir bütün takımlara Nevşehir misafirperverliğinin en güzel örneklerini sunarak bu konuda farkındalık yarattılar.

Müsabakalar sonucunda 2 Nolu Çim sahada 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 11.00?de oynanacak final maçı ile turnuva tamamlanmış olacak. Diğer taraftan ilk gün oynanan müsabakalarda Kayseri Kocasinan Şimşekspor Niğde Belediyesporu 3-2, Antalya İl Özel İadresi de Mersin Kuvayi Milliye takımını 2-1 yenmeyi başardı.