Açıkgöz açıklamasında ?Demokrasimizin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından çok önemlidir.

Bu nedenle gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmekte ve sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilere büyük görevler düşmektedir.

Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak, kamu ile vatandaş arasında köprü görevi yürütmekte, vatandaşın istek ve arzularının kamuya, kamu hizmetlerinin de vatandaşa yansıtılmasına aracı olarak, zor şartlarda görevlerini yerine getirmektedir.

Yaşadıkları Kentin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olan, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha hızlı şekilde çalışmasına yön veren gazetecilerimizin yorum ve görüşleri ilimizin gelişmesi açısından son derece önemlidir.

İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan Gazeteciler, yaptıkları görev gereği bir anlamda önemli bir kamu hizmeti ifa etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm güçlüklere karşın özveriyle görevini yerine getiren, yerel gazete, televizyon ve radyolarımızda çalışan tüm gazetecilerimizin, ulusal haber ajans temsilcilerinin ve internet medya çalışanlarının,

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor ve işlerinde kolaylıklar diliyorum? dedi. Haber: Erdal Kesici