Nevşehir Şehitlik Parkı´nda gerçekleştirilen kutlamalara Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ve MHP Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı vekili Jandarma Kıdemli Albay Şemsettin Çetin, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir HBV Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç ve Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Nevşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan uğrunda şehit düşenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

Törende daha sonra Şehitlik Parkı´nda bulunan Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,  Nevşehir İl Jandarma ve Garnizon Komutanı vekili Jandarma Kıdemli Albay Şemsettin Çetin, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

 

/images/haberler/resimler/2015-9/19/1251366547093.jpg

Törende konuşan Jandarma Yüzbaşı Kubilay Alp, Gaziliğin Türk Vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanı ve Gazi´nin ise bu destanı yazan kahramanının adı olduğunu dile getirdi.

Milli bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına karlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin ve bu vatan için can veren şehitlerimizin aziz hatıralarını yüceltmek ve onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmenin milli bir görev olduğunu vurgulayan Jandarma Yüzbaşı Kubilay Alp, daha sonra şunları söyledi:

 

/images/haberler/resimler/2015-9/19/1251565142559.jpg

“Sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Yüce Türk Ulusu ve onun gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır.

Bizler azmimizi Atatürk´ den, Milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve gazilerimizin özgürlük meşalesinden almaktayız. Dün sizlerin yaptığı gibi bu günde bizler aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Öğrencilerin Gaziler Günü nedeniyle şiirler okumasından sonra konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan´da ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini korumak için üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerimizin bu anlamlı gününde millet olarak gazilerimizin ve şehit ailelerimizin gururlarına ortak olduklarını ve onların kederlerini ve acılarını yürekten paylaştıklarını ifade etti. Vali Ceylan daha sonra şöyle konuştu;

/images/haberler/resimler/2015-9/19/1252260141805.jpg

“Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne ve kardeşliğine kast eden bölücü terör odaklarına karşı şehit düşen ve yaralanan askerlerimizin ve polislerimizin acısı millet olarak yüreğimizi dağlamıştır. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda ederek şehit olan aziz. Şehitlerimize Allah´dan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve yüce Türk Milletine baş sağlığı sabır diliyorum.

Türk Milleti vatanı ve bağımsızlığı,  bayrağı ve milli ve manevi değerleri için tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorluklara göğüs germeyi bilmiş ve hiç çekinmeden gözünü çekinmeden en değerli varlığı olan canını feda etmiştir. İşte bu milli ruh, inanç, milletimizin daha büyük zaferlere ulaşmasına ve hür ve bağımsız olarak yaşamasını sağlamıştır.“

Bu arada Gaziler Günü nedeniyle Kurşunlu Camii´nde öğle namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okutuldu. Öğle Namazı sonrasında da Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan İrmik Helvacı vatandaşlara dağıtıldı. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ