Genç Nevşehirliler Derneği Kurucu Başkanı Ziya Ağca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü.

Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ağca ile görüşen Başkan Yavaş, sivil toplum kuruluşlarından gelen taleplere öncelik verdiklerini vurguladı.

Görüşme esnasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara'yı ortak akılla yönetmek için birçok STK ve dernekle iş birliği içerisinde olmayı sürdüreceğiz.

Sivil toplum kuruluşlarının kamu yararına çalışması için desteklenmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Bunun için neler yapmak lazım? Vatandaşın bu işe nasıl girmesi ve nasıl üretken olması lazım? Bugünkü belediyecilik anlayışımız bu yönde çünkü artık şehirler yarışıyor. Ankara’mızı birlikte yöneteceğiz. Bizler yapacağımız tüm proje ve işlerde sizlere de danışacağız. Demokratik ve katılımcı uygulamalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Ankara'da yapmayı planladıkları projeleri paylaşan Başkan Yavaş, Ankara’da kültürlerini yaşatmak için birçok hemşehri derneği kurulduğuna dikkati çekti ve bu nedenle 81 ilin kültürünü başkentte yansıtacak bir proje yapacaklarını söyledi. Yavaş, 10 bin dönümlük bir arazi içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları proje kapsamında her ilin soyut ve somut kültürel özelliklerini yansıtacaklarını anlattı.

Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ağca, Başkan Yavaş'ın sivil toplum kuruluşlarına göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Memleket ve kamu yararına yapılacak projeleri dile getirerek önümüzdeki süreçte belediye tarafından verecekleri desteklerden ötürü teşekkür eden Ağca, günün anlamı üzerine Yazar Oğuz Özdem'in Nevşehir’in Yaşanmış Hikayeleri adlı eserini Mansur Yavaş'a hediye etti.