Avcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar verdi. Genel Başkan Mustafa Avcı açıklamasında her şeyini kaybetmiş olan bir milletin, tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen, omuz omuza verdiği, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonunda, kendi kendini yöneteceği bir yönetim şekli olan Cumhuriyeti getirdiğine vurgu yaparak, “600 yıllık bir imparatorluğun ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlık mücadelesinde tüm dünyaya örnek olmuştur. Milli birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi demokrasimiz ve Cumhuriyetimizdir” ifadesine yer verdi.

Mesajında, 15 Temmuz’da başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişimi esnasında Türk milletinin verdiği destansı demokrasi sınavına da yer veren Avcı şöyle devam etti: “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi ve bu topraklarda yaşayan Müslüman halkı yok etmeye yönelik tarihin en büyük saldırılarından birine tanıklık eden milletimiz büyük bir demokrasi sınavından geçti.

Tüm sömürgeci güçlerin desteğini arkasına alan gözü dünmüş bir katliam şebekesi olan FETÖ Terör Örgütüne karşı göğsünü siper eden halkımız, Allah’tan başka kimsenin önünde diz çökmeyeceğini destansı bir şekilde tarihe yazmıştır.

Milletimiz demokrasiye sahip çıkarak, millet iradesine vurulmak istenen kelepçeye artık müsamaha gösterilmeyeceğini ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi, terörle mücadelede şehit düşmüş güvenlik güçlerimizi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramımızı yürekten ve en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.