Bakanlık koyun keçi kayıt sitemine kayıtlı en az 100 baş koyunu olan, Koyun Keçi Birliği?ne üye il ve ilçe müdürlükleri tarafından seçilen 30 hayvan yetiştiricisine 1?er adet koç verildi.

Koç dağıtımı nedeniyle tören düzenlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz, dağıtılan koçların Akkaraman ırkı olduğunu ifade ederek, damızlık ve saf ırk olduğu için önemli olduğunu söyledi.

Koçların en az 100 tane koyunu olan çiftçilere verildiğini kaydeden Yılmaz, koç dağıtımlarının ilerleyen süreçlerde devam edeceğini söyledi.

Çiftçilere seslenen Yılmaz, aldığınız koçlara bakım standartlarına göre bakınız. Saman vererek beslemeyin ki karşılığında istenilen nispette verim alalım dedi.

Dağıtılan koçlara diğer hayvanlara bakıldığı gibi bakılmaması gerektiğini kaydeden Yılmaz, beslenmelerine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından havyan yetiştiricilerine koçları imza karşılığında teslim edildi. HABER: Alpaslan Körükcü