Fen ve Teknoloji dersi 5. sınıf müfredatında bulunan vücudumuzun bilmecesini çözelim ünitesinin okulda öğrenilmesinin ardından yapılan bu gezide öğrenciler hem birçok bilgi kazandılar hem de sağlığın kıymetini kavramış oldular.

Vücudumuz sistemlerinden olan başaltım sisteminin insan sağlığında ne kadar önemli olduğunun anlatıldığı ziyarette öğrenciler böbreklerin fonksiyonları hakkında çok değerli bilgiler edindiler.

Lara Koleji Fen ve Teknoloji dersi öğretmenlerinden Şükür Avınç öğretmen rehberliğinde gerçekleşen gezi etkinliği boyunca Lara Koleji öğrencilerine yardımcı olan Op. Dr. Ömer Anla ve diyaliz merkezi sorumlusu Dr. Pınar Kılıç öğrencilerin sordukları soruları yanıtlayarak çocukların hem meraklarını gidermiş oldular hem de sağlık açısından çok önemli bilgileri çocukların anlayacağı şekilde ifade ettiler.

Böbrek rahatsızlığından dolayı diyaliz makinesine bağlı hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten öğrenciler diyaliz merkezi personeline teşekkür ederek gördüklerini sınıf arkadaşlarıyla paylaşmak üzere tekrar okullarına döndüler.