Beşir Derneği´nin organizatörlüğünde, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TUMSIAD) ve Semerkand Vakfı´nın destekleriyle başlatılan “Halep İçin Uzat Elini” başlıklı yardım kampanyası, mağdur olan Halep halkının ihtiyaç duyduğu gıda, temizlik ve giyim gibi acil ihtiyaçları karşılayacak. Kampanyaya banka havalesi ve SMS ile bağış yapılabiliyor.

Beşir Derneği, yurt genelinde TÜMSİAD ve Semerkand Vakfı´nın da desteğiyle Halep İçin Uzat Elini kampanyası başlattı. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği´nin izinleri ile yürütülen insani yardım çalışmaları çerçevesinde, özellikle son günlerde Suriye´de yaşanan insanlık dramı nedeniyle mağdur olan Halep halkının ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

81 ilde birçok ilçede organize edilen yardım toplama çalışmaları; Beşir Derneği´nin 254 temsilciliği, ulusal ve yerel işbirlikleri ile etkin bir şekilde yürütülüyor. Türkiye genelinde 12 noktada oluşturulan toplama ve transfer depolarında toplanan yardımların tasnifi ve ihtiyaca göre sevkiyatları yapılıyor.

Aynı zamanda sınırda Akçakale, Kilis, Reyhanlı, Yayla dağında bulunan koordinasyon merkezlerinin kapasitesini artırmak suretiyle bu acil durumun etkin yönetilmesi sağlanıyor.

 

Sınıra 100 binden fazla Halepli bekleniyor

Türkiye´nin öncülüğünde varılan anlaşma sonrası önümüzdeki günlerde açılması beklenen koridordan 100 binden fazla Halep halkının sınırlara gelmesi bekleniyor. Kilis´te bulunan 100 bin kapasiteli fırının üretim kapasitesinin artırılması ve 2 mobil fırının daha temin edilebilmesi, 10 bin kişilik aşevine ek olarak 2 mobil aşevinin daha kurulabilmesi, gıda, temizlik ve giyim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için başlatılan yardım kampanyasına halkımızın duyarlılık göstermesi bekleniyor.

‘Halep İçin Uzat Elini´ yardım kampanyasına kısa mesaj ve banka havalesi yoluyla katılım gerçekleştirilebiliyor. SMS ile kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız ‘Halep´ yazıp 4042´ye göndererek 5 TL´lik bağışta bulunabilecekler. Havale detayları ise Beşir Derneği´nin web sayfasında yer alıyor. Sezer Altunok

 

/images/haberler/resimler/2016-12/21/1224527576759.jpg

 

 

/images/haberler/resimler/2016-12/21/1225113127446.jpg