Valilik önünde düzenlenen törene Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, bazı daire müdürleri ve hemşireler katıldı.

Sağlık İl Müdürü Ünlübay?ın Atatürk Anıtı?na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal marşı okundu.

Daha sonra günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Asım Asar, her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında Dünya Hemşireler Haftası?nı kutladıklarını belirterek, biz hemşireler kendimizi insanlığın hizmetine adamışken çalıştığımız ekip arkadaşlarımızdan da beklediklerimiz var.

Hiç kimsenin sağ kolu olmak ya da hiç kimsenin yardımcısı olmak değil, sağlık ekibinin vazgeçilmez can damarlarını oluşturuyoruz dedi.

Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü?nün de hemşirelere sağlık ekibinin vazgeçilmez bir üyesi olarak baktığını kaydeden Asar, hemşireler, toplumun sağlık öğretmenleridir.

Biz hemşireler de uygun iletişim tekniklerini kullanarak halkımıza bizden öğrenmeleri gerekenleri öğretmeliyiz diye konuştu. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ