Asar konuşmasında; ?Bilindiği gibi, 12-18 Mayıs günleri bütün dünyada, Hemşirelik Mesleğinin kurucusu olan Florence Nightingale?nin anısına kutlanan ??Hemşirelik Haftası??dır. F.N, soylu bir İngiliz ailenin kızı olup, kendisini insanlığa, insanların acısını paylaşmaya adamış ve bizlerin bu gün de yolunu aydınlatan öncü bir hemşiredir.

F.N kendi el yazısı ile yazdığı ??Hemşirelik Üzerine Notlar??kitabında Hemşireliği, ?başkalarının sağlığından, gönencinden sorumlu olmak? olarak tanımlamaktadır. Bu kısa tanım biz hemşirelere pek çok mesaj vermektedir. Değerli halkımız, Hemşirelik özü itibarı ile bir Bakım mesleğidir.

Bakım dediğimiz olgu ise, bütün insanların, önce sağ ve sağlıklı olmamız, mutlu-huzurlu-üretken ve birlikte, barış için de yaşayabilmemiz için gerekli olan tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir hizmetin ifadesidir.

Hemşirelik ise, temel insan ihtiyaçlarını kendisi karşılayamayan hastaların, yaşlıların, kendine yetemeyen tüm insanların hayatını koruma, geliştirme, iyileştirme amacına hizmet eden onurlu ve aziz bir mesleğin adıdır. Biz hemşireler mesleğimizi kazanmak için kapsamlı bir eğitim alıyoruz.

Bilgilerimizi beceri ile birleştirip, insani değerlerle pekiştirerek insanlara hizmet ediyoruz. Ana amacımız F.N.?in bize öğretisi olan, insanların sağlığını, gönencini korumak ve hasta olduğunda ise onlara nitelikli, en iyi bakımı vermektir.

Ayrıca yanlarında olup acılarını dindirmektir. Ancak bizim de, hem toplumumuzdan hem de birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımızdan önemli beklentilerimiz var. Bizler bağımsız bir mesleğin onurlu üyeleriyiz. Sağlık ekibinin üyesiyiz.

Kimsenin sağ kolu, yardımcısı değiliz. Bugün Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler gibi evrensel kuruluşlar Hemşireleri, sağlık hizmetlerinin bir(1) numaralı etkin ve öncü insan gücü ilan etmektedir. Bizler,değişim için bir güç,sağlık için hayati bir kaynağız.

Sonuç olarak iyi yetişmek istiyoruz. Kısa yoldan verilen eğitimin bizleri hayata yeterince hazırlamadığının bilincindeyiz. Hak ettiğimiz saygıyı görmek ve emeğimizin değerinin bilinmesini, ederinin/karşılığının verilmesini bekliyoruz.

Hemşirelerin, toplumun Sağlık Öğretmenleri olduğunu ve sağlıklı insan ilişkileri ile onlardan çok şey öğrenileceğini belirtip, en iyi duygularla tüm meslektaşlarımın Hemşireler Günümüzü kutluyorum? diye konuştu.