HİZMET TESİSİNİN TEMELİNİ BEŞİR ATALAY ATTI

Göreme Belediyesi tarafından yaptırılan yer altı garajı, kademe binası, fırın ve işyerlerinin yer alacağı Hizmet Tesisinin temeli Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından atıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ilk önce Göreme Belediyesi`ni ziyaret etti. Atalay önce burada Göreme hakkında Belediye Başkanı Nuri Cingil`den birifing aldı. Bir süre sohbet eden heyete Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve çok sayıda misafir eşlik etti. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`a Göreme`nin simgesi Roma Kalesinin çizildiği bir resim hediye etti. 

Heyet daha sonra temel atma törenine katılmak üzere Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil`in hazırlatmış olduğu faytonla tören alanına geçti. Faytonda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`a faytonda Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil eşlik etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Göreme`nin çok önemli bir nokta olduğunu söyledi. Atalay konuşmasında Göreme için yapılan çalışmaların önemli olduğuna dikkat çekerek, "Göreme için yapılacak tüm çalışmalarda Belediye Başkanımız Nuri Beyin her zaman yanında olduğumuzu ve destek verdiğimizi belirtmek isterim" dedi. Atalay konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Göreme tarihin ve turizmin gözbebeği olan bir yer. Burada yapılan çalışmaları görüyoruz. Bu çalışmalar hizmet için burada yaşayan insanlar başta olmak üzere gelen tüm misafirler için yapılıyor. Burada Belediye Başkanımız Nuri Cingil`e de teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Yaptığı çalışmalar çok başarılı ve bu çalışmaların devamını da bekliyoruz. Biz hükümet olarak Nuri Beyin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz."

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise konuşmasında Göreme`ye böyle bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Cingil, "Göreme için önemli olan bu tesisin açılışına katılarak bizleri onurlandıran Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay beyefendiye sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Göreme için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.