Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda anne yanında kalmakta olan 0-6 yaş grubu çocukların gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla oyun odalarındaki eksikliklerin giderilmesi ve cezaevi bahçesine oyun parkının oluşturulmasına destekleyici olarak,

KHB`ye bağlı sağlık tesislerinden Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Didem Emre tarafından yapılan inceleme ve sunmuş olduğu rapor doğrultusunda Ceza İnfaz Kurumunda anne yanında kalmakta olan 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik kitap ve oyuncak kampanyası başlatılmıştı.

Kampanya kapsamında toplanan oyuncak, kitap ve hediyelerin çocuklara dağıtılması için Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, İdari Hizmetler Başkanı Mehmet Gizligider, Nevşehir Devlet Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Didem Emre, Tıbbi Hizmetler Sorumlusu Yunus Çetin Ceza İnfaz Kurumunu ziyarette bulundu.

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Başekin tarafından karşılanan heyet bir süre sohbet ettikten sonra kurum gezilerek tanıtım yapıldı.

Mahkumlara açılan El Sanatları ve Metal İş Atölyeleri gezildi. Bu atölyelerde mahkumlar tarafından çini süslemeli tabaklar ve metal işte yapılan model araba ilgi ile izlendi.

Daha sonra çeşitli oyuncaklar, hikâye kitabı, boyama kitabı, hediyeler Mahkum Anne yanında kalan çocuklara dağıtıldı.

Çocuklara çeşitli oyuncaklar ve hediyeler dağıtan Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, bu tür kampanyaların ileride de devam edeceğini söyledi.

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Başekin de ?Çocuklara yapılan bu önemli ve anlamlı bağıştan dolayı çocukların çok mutlu olduklarını, ziyarette ve bağışta bulunan Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği idareci ve personellerine emeklerinden dolaylı teşekkür ederim.? dedi.