Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı?nın gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirilmesinin ardından uzun bir süre Odaların işlem yapma yetkilerinin verilmediğini ve bunun üzerine Odalarımızın talebi ve TOBB tarafından gerçekleştirilen girişimler neticesinde,

tekrar odalarda işlem yapılmaya 9 Mayıs 2014 tarihi itibariyle başlandığını belirten Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız şunları söyledi:

?4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu çerçevesinde düzenlenen K türü yetki belgelerinin Odalarımızca verilmesi yönünde 2005 yılında Bakanlıktan talepte bulunarak, belge sahiplerinin bulundukları illerde her türlü işlemlerini yapmalarını sağladık.

2013 yılı sonundan beri Odalarımızın işlem yapma yetkisi bulunmaması nedeniyle çok sayıda belge sahibi işlemlerini Bölge Müdürlüklerinde yaptırarak, zaman ve maddi açıdan önemli sıkıntılar yaşadılar.

Birliğimizin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı?nda bu konudaki takipleri neticesinde; 4 ay gibi uzun bir aradan sonra Odalarımız tekrar işlem yapmaya başladı.

K Yetki belgesi almış olan ve alacak işletme sahiplerinin özellikle zaman kaybı yaşamadan Odamızda işlem yaptırabilmeleri, hizmetin yerinde alınması açısından bizler için büyük önem arz etmektedir.? Haber: Ali ÇAMUR