Karataş her iki konuyla ilgili eleştirilerinde; ?İçişleri Bakanı Sözde Çözüm Sürecinde inisiyatifi kaybettik. Şehirlere hâkim oldular diyor.  Peki sen nesin?

Senin işin ne? Milletin huzurunu, güvenliğini sağlayamayacaksan neden o koltuğu işgal ediyorsun? İstifa et, çek git. Daha ne bekliyorsun?

Bir başka bakan da Ermenek faciasında, çalışma şartları tehlikeli ve sakıncalı olan madenlere niçin ruhsat verildiğini soran gazetecilere,

?Biz buralara ruhsat vermeyeceğiz ya da iptal edeceğiz ama araya 40-50 adam geliyor ne yapalım? diyor. Aynı Şahıs, Yani Bakan, ?Asansör olayında da söyledim bunu? diyor.

Acı gerçekler var. İmar rantı yok mu bu memlekette?. Ben bunları söyleyince bazıları tepki gösteriyor. Ama kimse kusura bakmasın. Sözlerim nereye gidiyorsa gitsin.

Belediyeye ise belediyeye, bakanlığa ise bakanlığa. Bu kadar da açık konuşuyorum. İnsanlar ölüyor, içimiz yanıyor. Bazı şeylerin açık açık konuşulması gerekmiyor mu?

Bütün bu acizliğin ve adaletsizliğin karşısında şerefinizi, onurunuzu korumak için o koltuğu makamı bırakın.

Niye gitmiyorsunuz? Vebalde kalmıyor musunuz? İradeniz elinizde değil mi? Sormak bilmek bu milletin hakkı değil mi?? dedi.