Dinler, yaptığı açıklamada, “Öncelikle 28 Haziran 2016 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı´nda yaşanan kalleş ve hain terör saldırısında yaşamını yitiren tüm insanlara rahmet, yaralılara acil şifa ve tüm yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.

Dinler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük travmalar yaşadığımız bir dönemde; daha bu hafta başında ülkemiz ve Kapadokya´nın lokomotif sektörü turizm adına uzun bir zamandan sonra ilk defa sevindirici haberler almıştık. İsrail ve Rusya ile yaşanan sorunların çözümü noktasında ciddi adımlar atıldığını öğrenmiş ve bu durumu ülkemiz ile sektör adına memnuniyetle karşılamıştık. En azından 2. yarı olarak adlandırdığımız sezonumuza ciddi katkılar yapacağını düşündüğümüz bu gelişmelerden ötürü sektör olarak heyecanlanmış; sektörden ekmek yiyen ve özellikle bu sene krizden ötürü işini kaybeden binlerce kişi adına umutla gelişmelerin gerçekleşmesini beklemekteydik.

Terör saldırılarını önlemede sadece kınamakla veya lanetlemekle bir adım ileri gidilemeyeceğini maalesef gördük. Peş peşe yaşadığımız acı olaylar maalesef Türkiye´nin güvenli ülke imajına çok ciddi zararlar vermektedir - yurtdışında bir Ortadoğu ülkesi olarak kabul edilmeye başlanmış olmamız da bunun en büyük göstergesidir. Bu sorunu bir an önce ortadan kaldırmak için başta istihbarat daha sonra ise güvenlik önlemlerini geçici olarak değil kalıcı olarak almamız, ülkemizi ziyaret edecek yabancı misafirlerimiz ve kendi vatandaşlarımız için çok büyük önem arz etmektedir. Terörün her türlüsüne karşı beraber ortak hareket etmemiz ve terörün cennet ülkemizi teslim almaması noktasında hep birlikte “artık yeter” duruşu ile dik durmamız gerekmektedir. Allah hepimizin yardımcısı olsun…