Cami minaresinin Uçhisar Belediyesinin gayreti ile yıkılmadığına işaret eden Başkan Ali Karaaslan, ?Ulusal basında da konu edilen camiimizin minaresi belediyemizin gayreti ile yıkılmadı.

Camimizin onarımı için 2008 yılında proje üretilmiş. 6 yıllık bir süreç geçmiş. Bizden önceki belediye başkanlarımızda bu süreçte görev almış.

Bu proje Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararıyla yapılan bir proje. Vakfılar Genel Müdürlüğümüzün ve dolayısıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze ait bir cami.

Dutlu cami olarak bildiğimiz camimiz Vakıflar Bölge Müdürlüğünün envanterinde Karamanoğlu Camii olarak biliniyor. Araştırmalara göre 1800?lü yıllarda yapılmış ve 200 yılı geçen bir tarihe sahip.

Camimizin restorasyonu için proje hazırlanmış. Minarenin kaldırılması ve yeni ezanlık yapımı için karar alınmış. Alnı secdeye varan bir belediye başkanı olarak bu tarihi camiimizin yeniden onarılarak daha güzel bir şekilde hizmetini sürdürmesini bizlerde isteriz.

Şu ana kadar bu camiimizle ilgili yapılan tüm girişimleri içeren resmi belgeleri isteyen kim olursa Uçhisar Belediyesi olarak sunmaya hazırız? ifadelerinde bulundu.