Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Göksel Taşcı, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Taşcı mesajında, "Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bu milletin kaderini değiştiren istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizin kervanına katılan, hain kurşunlara hedef olan genç vatan evlatlarına Allah`tan rahmet diliyorum" dedi.

Taşcı, Ülkemizde 2. Dünya Savaşı?nın getirdiği ortamda Türk milliyetçileri üzerinde büyük bir baskı kurulmuş, Türk milliyetçileri tabutluklarda büyük işkencelere maruz kalmıştır. Mayıs 1944?te pes etmeyen Türk milliyetçileri aynı şekilde Eylül 1980?e de dayanmış, büyük dava adamı Atsız?dan ruh, Başbuğumuz Türkeş?ten ilham, değerli Genel Başkanımız Devlet Bahçeli`den güç alarak kutlu davalarını bugünlere taşımışlardır dedi.

 ?Vatan ve bayrak için ne bedel gerekirse ödemeye hazır olduklarını kaydeden Taşcı şöyle konuştu: "3 Mayıs 1944 Türk tarihine Türklük, Turancılık davası olarak geçen bu olayda başta Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki 23 Türk milliyetçisinin yargılanmaları büyük tepki görmüş, Türk gençliği bu haksızlığa ve iftiralara karşı tek yumruk olmuş, yurdun dört bir yanından Ankara`ya akın etmişlerdir.

Hüseyin Nihal Atsız hoca, sabah mahkemeye götürülürken ne görsün her taraf sallanıyor. `Canımız Atsız`a feda olsun` sesleriyle yer gök inliyordu. Bu ses, bu kalabalık, bu haykırış Türk milliyetçilerinin sesiydi. Sonrasında Başbuğumuzun Atsız`a yazdığı mektupları bahane edilerek o da davaya dahil edilir. Ve akabinde 23 Türk milliyetçisi tutuklanarak yarım metrekarelik alana sahip olan tabutluklara mahkum edilir.

Türk milliyetçileri Türklüğü savunmanın bedelini işkencelerle ve tabutluklarla çile ve zulme göğüs gererek ödemişlerdir. Ama o gün yanan meşale asla sönmeyecektir.

Başta Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milliyetçileri ne millet sevgisinden ne de Türkiye sevdasından vazgeçmişlerdir. Yapılan işkenceler onların Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamış, aksine büyütmüştür. 3 Mayıs onun için Bayram" HABER: Alpaslan Körükcü