Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi otoparkında düzenlenen anahtar teslim törenine, Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bazı daire müdürleri ile çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Vali Ceylan, törende yaptığı konuşmada, şehrin ekonomisinde hizmet ve tarım sektörünün ilk iki sırayı aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu iki sektörde de yatırımların artmasında TKDK`nın büyük katkısı oldu. Bugüne kadar sağladığı hibe desteği sayesinde şehrimizin dört bir yanında yeni işletmeler hayata geçmeye başladı. Bununla beraber çiftçilerimize arzuladıkları kaynaklar da sağlanır hale geldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Milletvekili Murat Göktürk de TKDK`nın Nevşehir`de bulunmasının bölgedeki yatırımcılar ve çiftçiler açısından önemli olduğunu vurgulayarak,

"Nevşehir`de TKDK açılması hükümetimizin bölgemiz yatırımcılarına, çiftçilerine ve insanlarına verdiği önemi gösteriyor. Bundan milletvekilleri olarak bizler son derece memnunuz" dedi.


Milletvekili Ahmet Erdal Feralan ise, AB hibelerinden yeteri kadar faydalanılmadığına dikkat çekerek,

"TKDK sayesinde AB fonlarından önemli oranda hibe almaya başladık. Aldığımız bu paralar yatırımcılarımıza ve çiftçilerimize dağıtılıyor. Bunun yanında kalkınma ajanslarımız yatırımcılarımıza ciddi destekler veriyor.

Bu kurumlarımız olmadan önce Türkiye`de yine teşvik, hibe vardı ancak bunlar ne yazık ki yatırıma, istihdama dönüşmezdi, göstermelik olurdu" diye konuştu.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk de, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında kurumlarına yüzde 50 hibe destekli traktör alımı için 171 proje sahibinin başvuruda bulunduğunu belirterek, bu başvurulardan 107`sinin kabul edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Vali Ceylan, Milletvekilleri Feralan ve Göktürk ile Belediye Başkanı Ünver tarafından çiftçilere traktörlerin anahtarları teslim edildi. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ