Hemşirelerin insan hayatı için önemli insanlar olduğunu kaydeden Taşcı şunları söyledi:

?Modern hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florance Nightingale?in doğum günü olan 12 Mayıs günü "Hemşireler Haftası"nın başlangıç günü olarak kabul edilmektedir.

12- 18 Mayıs arasında kutlanan Hemşireler Haftası, hemşirelerimizin bizler için önemini sadece hastayken değil, sağlıklıyken de hatırlatması bakımından önemlidir.

Hastalandığımızda bizler için adeta bir sığınak olan, canımızı emanet ettiğimiz bu şefkatli ellerin değerini bilmek, bu kutsal ve onurlu görevi takdir etmek bizlerin görevidir.

Nevşehir?imizin sağlık hizmetlerinin yetersiz oluşu göz önüne alındığında ilimizde görev yapan hemşirelerimize daha büyük sorumluklar ve fedakarlıklar düşmektedir.

Bu anlayıştan yola çıkarak, hemşirelerimizin insan hayatında aldıkları kritik role rağmen, ağır iş yükü ve hak etmedikleri davranışlara maruz kalmaları devletimizin acilen harekete geçmesini gerektiren bir husustur.

En başta hasta yakınlarının saldırılarına maruz kalan sağlıkçılarımızın sorunlarını dikkate almak, halkımızı bu konuda bilinçlendirmek ve eğitmek devletimizin en temel görevlerindendir.? Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ