Ördü, 2013 yılı umduğumuzu bulduğumuz bir yıl olmadı. Ama veryansın edecek kadar da kötü değildi dedi.

2013 yılının eğitimler açısından çok verimli bir yıl olduğunu ifade eden Ördü, esnaf ve sanatkarlarımıza verimlilik bakımından oldukça verimli bir yıl olarak kapattık. Eğitimlere ağırlık verdik.
 
Hijyen eğitimleri, girişimcilik eğitimleri verildi. Bu eğitimlere 2014 yılında da ağırlık vererek devam edeceğiz diye konuştu. Esnaf ve sanatkarların kabuğunu kırdığını dile getiren Ördü, Esnaf sanatkarlarımız kabuğunu kırdı. Teknolojiyi takip ediyor.

Teşvik ve yatırımları takip eder hale geldiler diye konuştu. Odalar açısından da verimli bir yıl olduğunu dile getiren Ördü, odaların genel kurul süreçlerine girdiğini söyledi.

Ocak ve Mart ayları arasında odaların genel kurul yapacağını dile getiren Ördü, odalarımız bir genel kurul sürecine girmiş durumda Ocak, Şubat, Mart aylarında genel kurul olacak. 24 esnaf ve sanatkar odası genel kurulunu yapacak.

Odalar bittikten sonra da biz genel kurulumuzu yapacağız dedi. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl daha çok esnafların durumunun daha iyi olduğunu ifade eden Ördü, 2013 yılında 844 iş yeri açıldığı, 537 iş yerinin de kapandığını söyledi.

Ördü, 2012 yılında kapanan ve açılan iş yeri sayısı birbirine yakındı. Bu rakamlar 2013 yılında piyasaların hareketli olduğunu gösteriyor diye konuştu. Ördü, 2014 yılının esnaflar ve sanatkarlar için hayırlı, bereketli, bol kazançlı günler getirmesini temenni etti.

Oda seçimlerine siyasetin karışması; Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine siyasetin karıştığını ancak kendilerinin ve oda başkanlarının siyasilerle bir sorun olmadığını, siyasilerin de kendileriyle bir sorunu olmadığını söyleyen Ördü, ?Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri biraz farklı boyuta taşındı.

Bizim odalarımıza ticaret odasında olduğu gibi hiçbir müdahale bize intikal etmedi. Oda başkanlarımız veya yöneticilerimiz siyasetle çok fazla uğraşmıyorlar, birlikte çalışıyoruz.

Parti gözetimi, ayrımı gibi durumlar meslek gruplarında hoş olmaz. Odalarımızın siyasilerle, siyasilerin de odalarımızla ilgili bir sıkıntısı yok? dedi. Haber: Alpaslan Körükcü