Aile Hekimleri Federasyonu tarafından Nevşehir'de 100 hekimin katıldığı mini tıp kongresi Crowne Plaza Cappadocia otelde başladı.

Nevşehir Aile Hekimleri Derneği ev sahipliğinde düzenlenen mini tıp akademisi kongresine Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, AHEF Genel Başkanı Şenol Atakan, Nevşehir aile Hekimleri Derneği Başkanı Erkut Coşkun ve yaklaşık 100 katılımcı ile Crowne Plaza Cappadocia'da başladı.  Programın açılış konuşmasını yapan Nevşehir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Uzman Dr. Erkut Coşkun Nevşehir'de böylesine b,ir organizazyon yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederken AHEF Genel Başkanı Şenol Atakan ise konuşmasında birinci basamak sağlık kuruluşlarının önemi hakkında düzenlediğimiz kongremiz aile hekimlerimiz açısından son derece önem arz etmektedir dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ise konuşmasında Nevşehir başta olmak üzere, Aksaray ve Kayseri'de görev yapan aile hekimlerini Nevşehir'de ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederken Sağlık İl Müdürlüğü olarak her zaman aile hekimlerimizin yanındayız diye konuştu.

Nevşehir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Erkut Coşkun yaptığı açıklamada, " Nevşehir'de düzenlediğimiz ilk aile hekimleri mini tıp akademisidir. Özellikle aile hekimi arkadaşlarımız hem güncel tıbbi bilgileri yeniden ulaşabilmeleri hem de sahada yaşamış oldukları sorunlarla ilgili olarak bir panel. Federasyonumuz aracılığıyla bize destek sağladılar. Aksaray ve Kayseri'den de olmak üzere yaklaşık 100 katılımıcı ile bu oturumumuz bir mini kongre şeklini aldı. Bu noktada çok mutluyuz. Nevşehir'e de ayrıca bir katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

AHEF Genel Başkanı Şenol Atakan ise gazetecilere yaptığı açıklamada aile hekimlerinin en büyük sorunlarının başında sağlıkta şiddet olduğunu söyledi. Atakan, "Aile Hekimlerinin en büyük sorunlarından bir tanesi sağlıkta şiddettir. Biz buz dağının görünmeyen kısmı diyoruz. En çok vatandaşın bu anlamda sağlık okur yazarlığının az olmasına bağlı uygunsuz istekler yüzünden tartışmalar çıkabiliryor. Gerek sözlü yada fiili şiddete varabilen sonuçlar olabiliyor. Biz AHEF olarak bu konuda çok uzun süredir mücadele veriyoruz. İlk 2012 yılında kurulan mecliste sağlıkta şiddet komisyonunda ciddi bir bilimsel raporumuzu sunduk. O günden beri hatta en son bu kapsamda gene mecliste bir yasa teklifimizi de yaptık. İlk başta akut çözüm olarak bir caydırıcı yasa tasarısı oluşturulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.