Görüntü kirliliğine yol açtığı, Anıtlar Kuruluna kayıtlı Taş Köprünün ve Eski Avanos evlerinin görüntüsünü kapattığı gibi nedenlerle eleştirilerin hedefinde bulunan ve Ankara Mimarlar Odası tarafından hakkında Kayseri Bölge İdare Mahkemesinde dava açılan binanın ruhsatı ile ilgili olarak yapılan açıklamada

30 Mart tarihinden önce binaya ruhsat verilmediği ancak prosedürün devam ettirildiği belirtilmiş, iş yeri sahibinin 25 Mart 2014 tarihinde belediyeye ruhsat alma için başvurusunu yaptığı, 26 Mart tarihinde de yapı denetim firmasının kontrol ederek imza attığı bilgisine yer verilmişti.

O tarihlerde Belediye Başkan yardımcısı olan Orhan Taş?ın da gereğinin yapılması için ilgili ruhsat dilekçesini Fen İşleri Müdürlüğüne havale ettiği, belediye teknik elemanlarının tetkikinde geçen projenin ruhsat harcı olan yaklaşık 27 bin 500 TL?nin de 28 Mart tarihinde seçimlerden 2 gün önce belediyeye yatırıldığı belirtilmişti.

30 Mart tarihinde seçimleri kazanan başkan İsmet İnce de yaptığı incelemelerde işlemlerinde bir eksiklik görmediğini söylediği inşaata 18 Mart tarihinde imza attı.

Halkın bir kesimi tarafından çirkin bulunan binaya son imzayı attığı için başkan İsmet İnce eleştirilirken seçimi kaybeden eski yönetiminde seçimlere birkaç gün kala işlemleri gündemlerine alarak o günlerin yoğun seçim ortamında bina ile ilgili neden işlemler yaptığı merak konusu oldu.

Vatandaşlar, seçim çalışmaları nedeniyle Kum Ocağı ruhsatı gibi önemli bir konunun bile ilerleyen tarihlere bırakıldığı (kendi açıklamalarına göre seçimi kazanınca hallederiz denmişti.) bir ortamda bu binayla ilgili işlemler neden gündeme alınmıştır? sorusunun yanıtını da eski yönetimden beklediklerini ifade etti.