Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2 Nolu Futbol Sahasında yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Belediye Başkanı Mehmet Savran, halkın bayramını kutladı.

Törende konuşan Nevşehir Valisi Becel, Türk milletinin tarihte birçok büyük devlet kurduğunu ve hakim olduğu topraklarda barışı, huzuru, kardeşliği, hoşgörüyü, adaleti ve inançlara saygıyı tesis ettiğini söyledi.

Türkiye’nin de barış ve refahı yaymaya çalıştığını belirten Vali Becel, “Osmanlı İmparatorluğu’nun tarih sahnesinden çekilmesiyle aziz milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklar içinde olmasına rağmen umutsuzluğa kapılmadan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadele ile Kurtuluş Savaşı’nı zaferle neticelendirmiştir. Bundan dolayıdır ki Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı ve istiklal mücadelemizin kutsal bir mirasıdır. Cumhuriyetin ilanıyla kurulan, köklü bir tarihin ve büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana, büyük atılımlar gerçekleştirerek dünyada söz sahibi bir devlet olmayı başarmıştır. Büyük bir millet ve devlet olmanın gereği olarak ecdadı gibi dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkmış, zalimin karşısında olmuş, yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı yaymaya çalışmıştır. Devletimiz, barış ve huzur ortamının tesisi için iyi niyetle ve sabırla gayret gösterirken, aynı zamanda yurtiçinde ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadelesine de güçlü ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Daha sonra halk oyunları, okçuluk ve jimnastik gösterileri sunuldu.