Zeynep Saygın Sarbay ve Fulya Süzmen?in konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısına Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yaşar Yılmaz ile bölgede faaliyet gösteren turizmciler katıldı.

Toplantıda konuşan KAPTİD Başkanı Ahmet Tok; Türkiye turizminin 30 yıllık serüveninde Kapadokya turizminin her zaman başrol oynadığını söyledi. Kapadokya turizminin Türkiye?nin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Tok, ülkeye gelen turistin yüzde 80?inin Kapadokya için bölgeye giriş yaptığını kaydetti. ?Kapadokya olmazsa, Türkiye?de turizm de olmaz? diyen Tok ? Bölgemizde butik otellere ağırlık verilmektedir.

Yatak sayımız çoğaldığı içinde eleman sıkıntısı çekmeye başladık. Bölgemizde yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlarımızda Akdeniz çanağında çalışmaya yöneldi.

Halbuki şu anda Kapadokya turizmi Akdeniz çanağını geçmiş durumdadır. İç turizmde de bölgemizde yoğunlaşma vardır.

İlçe belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde yerli ziyaretçilerde bölgemize ağırlık vermeye başladı? dedi.

Programda, Kültür Bakanlığı Temsilcisi Fulya Süzmen ise; projenin insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde yapıldığını söyledi.

Süzmen, 7 milyon 558 bin 813 Avro bütçeli turizm sektöründe işverenlerin ve çalışanların uyum yeteneklerinin arttırılması için hazırlanan bu projenin 15 Ocak 2014 tarihi itibariyle uygulamaya geçtiğini söyledi.

Süzmen, proje ile turizm sektörü çalışanlarının ve bu sektörde faaliyet gösteren işverenlerin eğitim ihtiyaçlarının tespiti, bu ihtiyaçların uzun vadeli olarak takibi ve giderilmesi;

sektördeki çalışanların, sosyal tarafların, Bakanlığın yerel teşkilatının ve eğitim/danışmanlık hizmeti veren paydaşlarının kapasitelerinin arttırılmasının amaçlandığını da ifade etti.

Belirlenen hedeflere ulaşmak amacıyla proje süresince turizm sektöründe insan kaynağına yatırım yapmanın önemi hakkında çalışan,

işveren ve sosyal taraflara yönelik bilinç artırma çalışmaları yapılacağını aktaran Süzmen şöyle konuştu ?sektördeki mevcut durumu tespit etmeye yönelik bir turizm işgücü araştırması içerisinde bulunacağız.

Bakanlıktan belgeli konaklama ve yeme-içme tesisleri çalışanlarına yönelik turizm eğitimleri yapılacak.

Bakanlığın sürdürülebilir turizm çerçevesinde yürüttüğü en önemli kampanyalardan olan Yeşil Yıldız kampanyasının teşvik edilmesini amaçlayan aktiviteler ve proje kapsamında gerçekleştirilecek.

Turizm işgücü araştırmasının sonuçları aktarılacak. Hazırlanan eğitim materyallerinin yükleneceği ve işletmelerden gelen eğitim taleplerinin takip edileceği bir online veritabanı oluşturulacak.?
 Kaynak: www.kizilirmakavanos.com