İHH İnsani Yardı Vakfı Nevşehir temsilciliği tarafından “Halep´e Yol Açın” kampanyası çerçevesinde 184.yardım TIR´ının yanı sıra 30 araçlık konvoy ile 120 gönüllü vatandaş dualar eşliğinde yola çıktı.

Diriliş meydanında düzenlenen törene çok sayıda vatandaş katılırken İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel burada yaptığı basın açıklamada Halep´e yaşanılan katliama büyük devletleri dur demesi gerektiğini ifade ederken Nevşehir İHH olarak 184 yardım TIR´ını Halep´e gönderdiklerini kaydetti.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen gönüllülerden Cilvegözü sınır kapısına gitmekte olan Mustafa Alntndal isimli vatandaş yaptığı açıklamada, “Günlerdir Halep´teki masum çocuklara yapılanlardan dolayı son derece rahatsızdım. İHH´nın kampanyasına katılmayı Halep´teki mazlumların sesi olmak adına Müslüman olarak kendimde görev addettim. Bizler sıcak evimizde iken küçük çocuğun anestesiz ameliyat görüntüleri beni derinden etkiledi. Bu konvoyda olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Ali Akarsu isimli gönüllü ise Halep´e umut olmaya gidiyoruz. Halep ile ilgili görüntüleri gördüğümüz zaman içimiz parçalanıyordu. İnşallah göndermiş olduğumuz yardımlar bir nebze yaraya faydalı olur dedi.

İHH Nevşehir temsilcisi Baki Öncel ise yaptığı açıklamada, “Halep´te abluka işçinde olan mazlumlara karşı soykırım yapılıyor. Bu katliamların durdurulması ve dünya kamuoyunun dikkatini buraya çekmek için çaba gösteriyoruz.

İnsanların her türlü yardıma ihtiyaçları varken bir de koridorları kapatmak büyük bir insanlık ayıbıdır. Savaş mağduru insanlara insani yardımlara ulaştırmayı sürdüreceğiz. Ama dünya artık bu suskunluğunu bozmalı. Sessiz kalmamak adına konvoylarla yola çıkıyoruz. Bugün 184çyardım TIR´ımız ile birlikte 30 araç ile 120 gönüllü vatandaşımız ile yola çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

 

/images/haberler/resimler/2016-12/16/1510368272294.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-12/16/1511094831014.jpg