NEVŞEHİRİ HALİSE ATLI TEMSİL ETTİ

AB Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortağı olduğu ?AB sürecinde  Yerel Gençlik Politikaları? AB Eğitim ve Gençlik programları eylem 5.1 projesi Türkiye?nin 81 ilinden  gelen  250 gencin katılımı ile Ankara Kızılcahamam?da gerçekleşti. Nevşehiri temsilen Nevşehir Kent Konseyi Gençlik Mecisi başkanı Halise Atlı katıldı.

"Yerel politika sensiz, ulusal politika gençsiz olmaz" sloganıyla yola çıkaln projeye bölgesel toplantıların ardından  projenin son ayağı olan zirvenin açılış programına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci  Egemen Bağış katıldı.

Bağış yaptığı konuşmada, ?Gençlerimiz milli iradenin seçtiği temsilcileri, milletin iradesini, hükümetin merkezine taşıyabilsinler. Türkiye`nin her köşesindeki her genç de o sorunlarla ilgili `benimde çözüm önerim var` diyebilsin. Bu bilgi akışını gençlerimiz arasında sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilsin. AB süreci aslında budur, sözlerinin ardından çalışkan gençleri gördükçe 2023 hedeflerini yakalamanın hayal değil gerçegin ta kedisi olduğunun farkına varıyoruz.? dedi.

Projenin hem Türkiye gençliği  hem Nevşehir  gençlik çalışmaları açısından önemli bir adım olduğunu söyleyen Gençlik Meclisi Başkanı Halise Atlı Avanos Belediyesi tarafından temin edilen Avanos   yöresine ait işlenmiş tabağı Sayın Bakanımız Egemen Bağışa hediye etti.Bizim gibi gençlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Atlı ayrıca açılan bölgesel standlardaNevşehir ve tarihi zengin olan kazalarından bahsederek dağıttığı broşür ve kart postallarla yöremizi anlattı. Zirve  TBMM?nin  en genç milletvekli olan Istanbul 1. bölge  milletvekili Bilal Macit? in  siyaset hayatındaki tecrübelerini paylaşıp, gençlerin politika yapım süreci ile ilgili sorularını da cevaplandırarak devam etti. Program Türkiyedeki Yerel Gençlik Poltikaları üzerine sorun ve çözüm önerileri atölye çalışmaları ile sona erdi