Birçok ailenin yürekleri de, ocakları da yangın yerine döndü. Mert Aydın, Umut Zambak, Gizem Akdeniz ve daha onlarca çocuk için yürekler yanıyor.

Yaşanan cinayetlere sessiz kalmayan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek cinayetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirbilek açıklamasında ?Sadece çocukları katledilen aileler değil, diğer aileler de korku ve dehşetle yaşananları izliyor. Türkiye`yi ayağa kaldıran olaylardan biri Kars`ta yaşandı.

9 yaşında Mert Aydın, babasına yemek götürürken, gezme bahanesiyle kandırılıp, hayatının baharında vahşice katledildi. Mert Aydın`ın cesedi kent merkezi dışında bir çöp merkezinde bulundu.

Manisa`da kaybolan 9 yaşındaki Umut Zambak 4 gün sonra ölü bulundu. Umut Zambak`ın cesedi Akhisar istasyonundaki su kuyusunda bulundu.

Adana`da parka gitmek için evden çıkan ve daha sonra haber alınamayan Gizem Akdeniz`in cansız bedeni, evlerine
20 km uzaklıkta bulundu.

Gizem, bir akrabası tarafından vahşide öldürüldü. Bunlar vahşeti yansıtan yüzlerce olaydan sadece birkaçı. Kimi çocuk parkta oyun oynarken, kimi okuldan evine giderken, kimi de babasına yemek götürürken kaçırılıp vahşice öldürüldü.

İnsanlar çocuklarını artık sokağa çıkarmaya bile korkuyor. Bir insanı öldürmeyi, bütün insanlığı öldürmekle bir tutan bir dinin mensuplarının bu kadar acımasızlaşması da işin başka bir acı boyutu? dedi.

Demirbilek açıklamasının devamında "Savaşlarda bile çocukların haklarını koruyan bir toplum bilincine sahipken ne oldu da hayatımızın en masum varlıkları olan çocuklara karşı şiddet ve acımasızlıkta bu kadar ileri gidilebiliyor, bunun sebebi ne?

Bu tarz olayların yaşanmaması için ne gibi önlemler alınmalı, hukukçular, yasalar ve dinimiz bu konuda ne diyor?

Sorularını sormak isterim Bana göre çocuklara tecavüz edip, onları canice öldürenler için idam cezası uygulanmalı`` dedi. Haber: Erdal KESİCİ