Ziyaretinde dernek Başkanı Erol Mutlu ve Dernek Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran ile yöneticilerle engellilerin ilimizde karşılaştıkları sorunlar üzerine bir sohbet eden AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Av. Sema Yurtbilir Yavuz,

AK Parti iktidarlarının engellilerin toplumsal hayata kazandırılmaları konusunda ciddi çalışmalar yaptığını ancak yapılacak çok çalışmanın da bulunduğunu söyledi.

Yavuz, ?Engellerimizden utanır halde iken, anneler engelli çocuklarını evden dışarı çıkaramazken, AK Parti Hükümeti zamanında engellilerimiz de sosyal hayatın içine karışmaya başladı. Engelli maaşı, bakım parası, aileleri ekonomik olarak rahatlattı.

Engelli istihdamının artırılması, üretken engelli nüfusun çoğalmasını beraberinde getirdi. 5378 Sayılı Engelliler Yasamız doğrultusunda yapacağımız daha çok iş var. Bununla ilgili bir kısım değişiklikler şimdiye kadar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.

Engellilerin iş gücü piyasasında sürdürülebilir istihdamı için desteklenmeleri ne kadar önemliyse, kendi işlerini kurmalarına yönelik desteklenmeleri de o kadar önemli.

Bunun yanında İş gücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engellilere istihdam oluşturmak amacıyla, bu tür engelliler için özel olarak hazırlanmış korumalı iş yerlerinin gerekliliğini de unutmamak lazım.

Engelli "umut evleri"nin sayısının artırılması, kurumlarda kalan engellilerin, 4,5,6 kişilik bu evlere aktarılarak sosyal hayata, ev ve aile sıcaklığına daha yakın olmalarını sağlayacaktır.

Yetmez ama evet dediğimizde, bu arzularımızın hepsi vardı o "evet" in içinde. Hayal bile edemediğimiz hizmetlerin varlığını gördük. Şimdi yeni Anayasa için, daha fazla hizmet için "evet" diyeceğiz" dedi.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu ise ziyaretinden dolayı AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Av. Sema Yurtbilir Yavuz?a teşekkür etti.