CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Nevşehir`de yapılan il başkanları toplantısında alınan karara ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklama sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Salıcı, buraya gelen arkadaşlarımızın büyük bir kısmı, kendi delegasyonlarıyla görüşerek geldi.

Onun için de burada 78 il başkanının açıklaması, büyük oranda bağlayıcıdır dedi. Salıcı, kurultay sürecinin hızlı geliştiğini ifade ederek, toplantıya katılan il başkanları birçok delegenin görüşünü aldı. CHP`de il başkanları, bu tür kritik süreçlerde kendi delegeleriyle, ilçe başkanlarıyla görüşürler dedi.

Cumhurbaşkanı seçiminden sonra kurultay kararı alındığına değinen Salıcı, dolayısıyla il başkanlarını biz hızlı bir şekilde toplantıya çağırdık. En azından genel başkanlık konusuyla ilgili kendi tavırlarını netleştirsinler diye.

Buraya açıklama yapmak için gelen arkadaşlarımızın büyük bir kısmı kendi delegasyonlarıyla görüşme imkânı buldu. Onun için de burada yapılan açıklama, 78 il başkanının açıklaması, büyük oranda bağlayıcıdır.

Delegasyonda da böyle bir eğilim var. Bunu çok açık ve net görüyoruz. Zaten delegasyonda böyle bir eğilim olmasaydı il başkanları delegasyona rağmen buraya gelip bu açıklamayı yapmazlardı diye konuştu.

Salıcı şöyle devam etti: ?Sosyal demokrat, soldan yana olduğu ve Türkiye`yi kucaklayan CHP`yi, tüm Türkiye`de etkin, iktidar adayı bir partiye dönüştürme mücadelesi verdiği için Kılıçdaroğlu`nun arkasındayız. Kurultay`da herkesin kendi görüşünü ortaya koyacak.

Delegeler de bu siyasi anlayışlardan birini tercih edecek. Bu Kurultay`da genel başkanın temsil ettiği bir siyasi çizgi var ve o siyasi çizgiye uygun, uyumlu genel başkanlık yürüttüğü için Kılıçdaroğlu`na destek veriyoruz.

Arkadaşlarımız bu Kurultay`da kendi önerilerini ortaya sunacaklar. Kurultayımız bu bakış açılarından, bu siyasi anlayışlardan birisini tercih edecektir.

Bu kimseyi disiplin yoluyla partinin dışına atma kurultayı değil. Böyle bir çaba içerisinde kimse olmayacaktır." Haber: Alpaslan Körükcü