Rektör Kılıç açıklamasında ?Kuruluşunun 7. yılını kutlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bu kısa zaman diliminde gerek fizikî gerekse bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda yapmış olduğu atılımlarla hem bölgesine hem de ülkemize değer üretme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Göreve başladığımız 2007 yılından bu yana, bilgi üretim kapasitesiyle bölgesinin öncü kurumlarından biri haline gelen üniversitemiz, ürettiği özgün ve yeni bakış açılarıyla üniversiter misyonunu layıkıyla yerine getirmekte ve ülkemizin kalkınma yolunda önemli başarılara imza atmaktadır.

Fizikî yapılanmasını büyük oranda tamamlayan üniversitemiz, fakülteleri, yüksekokulları, meslek yüksekokulları, enstitüleri, araştırma merkezleri, laboratuarları, kütüphaneleri, müzesi, sosyal alanları, alt ve üst yapısıyla modern bir üniversite görünümündedir.

Gelişim yolunda attığı adımlara yenilerini ekleyen üniversitemiz, çağın ihtiyaçlarına uygun yeni ve özgün birimleri süratle bünyesine katmaktadır.

Bu anlamda, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi personeline ve öğrencilerine en iyi çalışma, beslenme ve barınma imkânlarını sunma gayreti içindedir.

Yükseköğretim kurumları arasında saygın bir noktaya ulaşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, akran üniversiteler arasında kalite standartlarıyla farkını ortaya koymuş ve köklü üniversitelerle yarışır hale gelmiştir.

Uluslararası alanda ?yerelden kopmadan evrenseli yakalamak? misyonuyla hareket eden üniversitemiz, birçok yükseköğretim kuruluşuyla ortak çalışmalar gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye de devam etmektedir.

Ayrıca, mükemmellik belgesi niteliği taşıyan ?Diploma Eki Etiketi? ve ?AKTS Etiketi? sahibi bir yükseköğretim kurumu olan üniversitemiz, yurt içinden ve yurt dışından öğrenci ve akademik personel anlamında tercih edilirliğini her yıl arttıran bir konumdadır.

Bununla birlikte, ulusal ve uluslararası sempozyumlar, konferanslar, seminerler, paneller ve sergilerle üniversitemizin adını beş kıtada duyurmuş bulunmaktadır.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya?dan dünyaya açılan önemli bir pencere, entelektüel bir ses, güçlü bir değer olma yolunda engel tanımayan bir bilim ve kültür merkezidir.

Kuruluşunun 7. Yıldönümü vesilesi ile üniversitemizin bir dünya üniversitesi olma yolunda sergilediği gayrete ve önemli çalışmalara katkısı olan başta saygıdeğer hayırseverlerimize,

akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize Nevşehir halkına saygı ve sevgilerimi sunar; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin 7. Kuruluş yılının hayırlı olmasını dilerim. Nice başarı dolu yıllara?? dedi.
Haber: Erdal KESİCİ