Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mehmet Ceylan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Uğur Akgüller, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli, Çevre Şehircilik Müdürü Mehmet Çiçek ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Ceylan, Acıgöl organize sanayi bölgesinin en büyük probleminin arıtma olduğunu belirterek, tesis ile ilgili projelerin yapıldığını, Çevre Şehircilik Bakanlığına gönderildiğini söyledi. Kaynak tahsisiyle ilgili talepte bulunduklarını kaydeden Ceylan, bakanlık dışında da özel idare ve ticaret odası ile görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Projeyi en kısa zamanda faaliyete geçirerek oradaki Acıgöl organize sanayideki arıtma problemini çözmüş olacağız diyen Ceylan, birkaç ay içinde ihaleyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz dedi.

Sanayi ve üretimle birlikte aynı zamanda çevrenin de korunmasının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Ceylan, orada çevreye de zarar vermeden inşallah bu problemi de özmüş olacağız.

Organize sanayiye talepler artıyor. Yatırımcılar gelmeye devam ediyor. Tam faal hale geçerse buradaki işletme ve diğer giderleri de daha rahat karşılama imkânı elde eder ve organize sanayimizi tam faal halde devam ettiririz diye konuştu.

Islah organize sanayide de çalışmaların son aşamaya geldiğini aktaran Ceylan, arıtma ve diğer konularla ilgili çalışmalar da tamamlandıktan sonra Nevşehir?de sanayi alanında da bir sıçrama ilerleme olacağını tahmin ediyoruz dedi. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ