Kırsalda Kadının Çalışmalarının Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması programı kapsamında Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile 17 ilde görev yapan şube müdürleri ve teknik personellerinin katılımıyla bölgesel ortak akıl toplantısı düzenlendi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü Nimet Kaleli, Bakanlık olarak kırsalda kadının güçlendirilmesi için çalışmaları yoğun bir biçimde yürüttüklerini ifade etti.

Kaleli, Türkiye İstatistik Kurumu?nun (TUİK) 2013 yılı verilerine bakıldığı zaman tarım sektöründe istihdam edilen kadınların yüzde 37, erkeklerin ise yüzde 17 olarak belirlendiğini ifade ederek, bu verilerin kırsalda kadınların tarım alanında çok önemli bir etkiye sahip olduklarını gösterdiğini söyledi.

Kaleli, toplantıların ilkini Nevşehir?de gerçekleştirdikleri belirterek, bu toplantıların Bakanlık tarafından kırsalda kadın çalışmaları için atılmış bir ilk adım olduğunu ifade ederek,

?Kırsaldaki kadınlar ekonomik ve sosyal bakımdan güçlendirildiğinde ülke ekonomisinin güçlendirilmesine, istihdamın artırılmasına ve sosyal güçlenmeye etki edecektir.

Eğer sürdürülebilir kalkınmayı da sağlamak istiyorsak, kırsalda yaşayan kadınlara en iyi hizmeti sunarak sorunlarını çözmemiz gerekiyor.

Kadınlara kaynaklara ulaşmada aynı fırsatlar sağlanırsa kadınların aktif olduğunu son 10 yıl içinde gördük. Kadınlar kaynaklar, haklar, fırsatlar ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında aktif bir biçimde harekete geçirilirse çok başarılı çalışmalar ortaya koyabiliyorlar? diye konuştu.

Dedeman Otel?de yapılan toplantıya Nevşehir, Adıyaman, Kayseri, Malatya, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Sivas, Elazığ, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş, Tunceli, Hatay, Erzincan ve Osmaniye?de görevli şube müdürleri ve teknik personeller katıldı. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ