Özdemir açıklamalarında; ?Bu güne kadar ?bir lafa baktık laf mı diye, bir de söyleyene baktık adam mı diye? düsturundan hareketle sükunetimizi muhafaza ettik.

Uzun süreden beri sahip oldukları haber siteleri üzerinden çeşitli habercikler yapan ancak yapmış oldukları bu habercikler muhatapları tarafından kale alınmayan sanal alem kahramanları son yapmış oldukları haberle(!) bardağı taşırmışlardır.

Çeşitli entrikalarla, baskılarla ellerinde tuttukları üyelerin gerçekleri görerek bir bir ayrılmaları üzerine aşırı kan kaybından başı dönen, kafası bulanan insanlar 07/05/2014 tarihinde sendikamızın temsilcisini hedef alarak uyku hali sayıklamasına benzer bir takım ithamlarda bulunmuşlar ancak her zaman olduğu gibi

?kendi gözlerindeki merteği görmeyip elin gözündeki çöpü görme? hastalığına düşmüşlerdir. Bilinmelidir ki  itham edilen hususlar aynıyla  kendilerinde vakidir.

Haberci mahlası ile defaatle haber yapan, gırtlağına kadar siyasete batmış, okulda siyaset yapmak suçlaması ile soruşturma geçirmiş, halktan teveccüh görmeyen mitinglerinde kalabalık görünebilmek için öğrencileri toplu halde hocanın huzurundan alıp Devlet?in huzuruna çıkarmış kişile.

Seçim arifesinde, seçim bürolarında ve konvoylarında cirit atan üyelerini unutup bir başka sendika üyesini siyaset yapıyor gerekçesi ile utanmadan Kaymakamlığa şikayet edenler.

Lütfen bir başkasını kontrol edeceğiz diye kendi kontrolünüzü kaybetmeyin. Biliyoruz ki üyeniz bulunan birçok kişi kendi ifadenizle yolsuzluk yapmıştır.

Mesela Gülşehir de çalışmakta iken Avanos?a yönetici olarak atanan TES üyeleriniz evlerini taşımadığı halde tüm hane halkına yolluk alıp almadıkları sendika yönetiminiz tarafından sorulmuş mudur ya da bilinmekte midir.

Benzer durumda olan kaç TES üyesi olduğu tarafımızdan bilinmekte olup onlar için mübah görülen yolluklar bir başkası için kendi ifadenizle yolsuzluğa dönüşmektedir. Muktedir oldukları dönemlerde kendi adamları tarafından işgal edilen koltuklara kurulanların yerine gelen insanların başarı durumlarını soranlar.

başarımız sizlerin akıl terazileriniz tarafından ölçülebilecek kadar hafif değildir. İdrak-i maâlî bu küçük akla gerekmez. Zira bu terâzi o kadar sıkleti çekmez.

Söz Ziya Paşa?dan. Biz gayrıya karışmayız? Eğer bir gün nasip olurda taraflı baktığınız at gözlüklerinizi çıkarıp bakarsanız elbette gerçekleri görürsünüz.  Ünlü halk ozanımız Seyrani?nin dediği gibi:

Alemi tan eder yanına varsan, Seni de yanıltır mesele sorsan, Bir cim bile çıkmaz karnını yarsan, Meclise gelir de erkân beğenmez? ifadelerinde bulundu.