Göreve başladığı günden itibaren kimi zaman patates deposunda inceleme yaparken, kimi zaman bir tahta başından yeniden yapılandırma imkanını mükelleflerine anlatan,

kimi zaman da ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaretlerinde görüntülenen İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, yıllardır o koltuğa oturanların aksine son derece sosyal kişiliği ile de dikkat çekiyor.

İl defterdarlarının pek kamuoyunda görünmeyen, sosyal ve kültürel etkinliklere pek katılmayan yönünü adeta ezip geçen İl defterdarı Hatice İşcen Ercoşman Defterdarlık makamının gülen yüzü oldu.

İl Defterdarı Ercoşman aslen Kahramanmaraşlı olup, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans ve Ankara Maliye Kursu mezunu.

Bakanlık Taşra teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra, 2008 - 2011 tarihleri Arasında Tunceli Defterdarı olarak, 2011 - 2013 tarihleri arasında Muş Defterdarı olarak görev yaptı.

20 Şubat 2013 tarihinde yayımlanan Defterdarlar kararnamesiyle ilimize Defterdar olarak atanan Ercoşman, evli ve bir çocuk annesi.