ÖZGÜR BASIN, DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ DİNAMİĞİ

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özdemir, yerel basının ifa ettiği görevin önemine dikkat çekerek, basının demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler tarafından 1991 yılından beri 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü olarak kutlanıldığını ifade eden Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanı Mustafa Özdemir, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de büyük kamu hizmeti ifa eden ve çalışmaları yürütürken halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerindendir. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basının kamuoyuna doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, toplumu aydınlatarak meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Nevşehir?imizin ve Ülkemizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Fedakar basın mensuplarımızın bundan sonra da İlimiz ve Ülkemizin kalkınması ve demokratik standartların yükseltilerek, insan haklarına duyarlılığın arttırılmasında özveriyle çalışacağına olan inancım tamdır" dedi.