Proje kapsamında ilk olarak dernek yetkilileri çocuklara ve gençlere engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorluklar hakkında bilgiler verdi.

Burada konuşan GÖR-BİR Dernek Başkanı Erol Mutlu, kendisinin de çocukken sağlıklı bir insan olduğunu, ilk, orta ve liseyi sağlıklı bir insan olarak bitirdiğini belirterek, geçirdiği bir trafik kazası sonrasında görme duyularını kaybettiğini söyledi.

Kazadan sonra hayata küsmediğini söyleyen Mutlu, hayta küsmedim ve küsmeyeceğim. Bunlar takdiri ilahidir. Allah?tan geldiğini bildiğimiz için hiç şüpheye düşmedim dedi.

Kimsenin engelli olacağını ve olmayacağını bilmediğini belirten Mutlu, Allah kimseyi engelli duruma düşürmesin. Sizler geleceğimizin teminatısınız.

Engelli kardeşlerinizi gördüğünüz zaman ne kadar yardımcı olursanız Allah da size o kadar yardımcı olur. Bir engelliye yardım etmek ibadet gibidir diye konuştu.

Konuşmanın ardından Gençlik Merkezi üyesi gençlerin gözleri bağlandı ve engelli istasyonunda yürümesi istendi. Baston yardımı ile yürümeye çalışan gençler oldukça zorlandı.

Tekerlerli sandalye ve diğer aletlerle de hareket etmeye çalışan gençler engelli vatandaşların ne tür zorluklar çektiklerini daha iyi anladıklarını söyledi. HABER: Alpaslan Körükcü