Nevşehir Belediyesi tarafından hain darbe girişiminin 2. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 15 Şehitler derneği işbirliği halinde Nevşehir’e davet ettiği  15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan 20 vatan evladının çocuklarının, Kapadokya bölgesindeki gezi ve ziyaretleri devam ediyor.

Avanos ilçesinde bulunan bir çanak atölyesini gezen şehit çocuklarına, çanak ustası tarafından çanak yapımına ilişkin bilgiler verildi. Bir süre çanak ustasının nasıl çanak yaptığını izleyen çocuklar, şalvar giyip çanak tezgahına oturarak çanak yapmaya çalıştılar.

Bu arada Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

15 Temmuz  Derneği yöneticilerinin de katıldığı bölge gezisinde 20 şehit çocuğu daha sonra, Kapadokya bölgesinde peribacalarının en yoğun olarak bulunduğu merkezlerin başında gelen Zelve-Paşabağları  bölgesini gezdiler.

Bölgenin tarihi ve peribacalarının oluşumuna ilişkin olarak bilgilendirilen şehit çocukları, yükseltileri zaman zaman 40 metreyi bulan peribacaları arasında dolaştılar. Bölgenin olağanüstü güzellikleri karşısında hayranlıklarını gizlemeyen şehit çocukları ziyaret sırasında arkadaşları ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, hain FETÖ darbe ve işgal girişiminin asla unutulmayacağını ifade ederek her zaman bir olacaklarını, iri olacaklarını ve diri olacaklarını kaydetti.

Zelve-Paşabağları’ndaki gezinin ardından şehit çocukları için Göreme beldesinde bir de ATV turu düzenlendi.

15 Temmuz  şehit  çocukları daha sonra  hain darbe girişimi sırasında darbeci  Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen 15 Temmuz Kahramanlarından Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki mezarını da ziyaret edecekler.