Dualarla başlayan etkinlikte konuşan Nevşehir Semerkand Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı İhsan Korkmaz, Semerkand?da yetişen ilim ve irfan sahibi maneviyat elçileri Allah?ın dinini, Kuranın nizamını, Resulullahın ahlakını tebliğ etmek, bu tebliğde gönülleri fethetmeyi gaye ve ilke edinmişlerdir dedi.
Korkmaz, gönül erleri alimlerimiz, imamlarımız, mürşitlerimiz, Salihlerimiz hep iyilerin yolunu takip ederek bizlere örnek oldular. İstikamet üzere bir iz bıraktılar, öğrendiler, öğrettiler, yaşadılar yaşattılar, uzaklara ulaştılar.
Ölçüleri kuran ve sünneti seniye oldu diye konuştu.
Korkmaz ayrıca, hafta dolayısıyla 22-29 Mayıs tarihleri arasında Semerkand yayınlarının yüzde 40?a varan indirimlerle satılacağını söyledi. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ