Programda konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk; ?Manisa ili Soma ilçesinde meydana gelen elim kaza, millet olarak yüreğimizi dağlamıştır.

Hayatını kaybedenlere Cenabı-ı Allah?tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyor, toprak altında kurtulmayı bekleyen kardeşlerimizin de hayırlısıyla aramıza katılmasını canı gönülden ümit ediyoruz.

Nevşehir İl Müftülüğü olarak kederli ailelerin, sevenlerinin acılarını paylaşmak ve hayatını kaybeden kardeşlerimize de rahmet olmak üzere hatimler okuyarak, Kapadokya Kültür Merkezinde duasını icra ettik? dedi.

Görevliler tarafından okunan Hatmi Şerifin duasını İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptı. Duaya
Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş ve Rehberlik Dairesi Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Yoldaş, Müftü Yardımcıları A. Celalettin Altunkaya ve Yaşar Bolat,

Kozaklı ilçe Müftüsü Rahmi Yiğit, Acıgöl ilçe Müftüsü Muharrem Evirgen, Din Görevlileri, Kur?an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kapadokya Kültür Merkezinde yapılan duaya ilaveten Cuma günü başta Merkez Kurşunlu Camii olmak üzere birçok merkez, kasaba ve köylerimizde Soma faciasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize ithafen toplam 246 adet okunan hatimlerin duası yapıldı.

Yapılan duada ?Allah kabul eylesin, ölenlere rahmet, kalanlara sağlık ve afiyet ihsan eylesin. Yüce Allah memleketimizi ve biladı İslam?ı böyle acı ve feci kazalardan muhafaza eylesin. Amin? ifadeleri kullanıldı. Haber: Erdal KESİCİ