Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, sevgi, dostluk ve kardeşliğin pekişmesinde en önemli güçlerden biri olan sporun, kendini bilmez bazı kişilerce ayaklar altına alınmasına asla izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Yeşil Kırşehirspor-Nevşehirspor karşılaşmanın bitiminde sporun sevgi dilini kavrayamayan bir grup tarafından sahalarda görmeye alışık olunmayan davranışların sergilendiğini belirterek spor hukukuna da yakışmayan davranışların asla cezasız bırakılmaması gerektiğine inandıklarını bildirdi.

Spor da şiddetin asla yerinin olmadığı düşüncesini öteden beri taşıdıklarını vurgulayan Ünver

?Egolarının tatminini, spor karşılaşmalarında küfür ederek, bağırarak, sahaya inip sporculara saldırmak suretiyle yerine getirebilecekleri gibi saplantılı ve psikolojik travma içerisinde oldukları izlenimi veren holigan bir grup tarafından ortaya konulan bu davranışları,

Ahi Evran gibi bir büyük toplum önderine sahip bir şehre yakıştıramadım. Spor toplumlarda dostluk, kardeşlik ve barışın tesis edildiği önemli dinamik güçlerden birisidir.

Bu tür karşılaşmalarda hiç de görmeye alışık olmadığımız görüntüler bizleri üzüyor. Ümit ediyorum ki bu ve benzeri psikolojik sorunlu olduğu izlenimi veren insanlara gerekli yaptırımlar uygulanır.

Nevşehir ve Kırşehir?in spordaki dostluğunu zedelemeye yönelik bu tür çirkin hareketlerde karşılığını bulur düşüncesindeyim.

Sporun sevgi ruhumun sahada kaybedilmemesi gerektiğine inanıyorum.

Bir kez daha bu gelişmeden duyduğum üzüntüyü dile getiriyor, saldırıya uğrayan sporcu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum" dedi. Haber: Erdal KESİCİ