Hatırlanacağı üzere Nevşehir İl Özel idaresi ile Kozaklı?da bulunan ve Jeotermal kaynakları kullanan tesisler tarafından yıllar önce kurulan KOZTURTAŞ şirketi ilçede sayıları son 20 yılda günden güne artan tesislere aktarılan Jeotermal kaynakların verimli bir şekilde kullanılması için kurulmuştu.

Dönem dönem KOZTURTAŞ şirketinin işleyişinde bazı olumsuzlukların olduğu gündeme gelmişti.

En son olarak geçtiğimiz aylarda il genel meclisi gündemine alınan bir konu dikkatimizi çekmiş, meclisin gündemine giren yıllardır Jeotermal kaynaklardan yararlanan tesislerden alınması gereken payların alınmadığı ve bu konuda il genel meclisi tarafından konunun incelenmesi istendiği gözlenmişti.

Bu konu üzerine yaptığımız haberlerde Kozaklı ilçesindeki Jeotermal kaynaklardan yararlanan kamu kurum ve kuruluşlar da dahil olmak üzere trilyonluk tesislerden yıllardır neden alınması gereken payların alınmadığını, bu konuda kimlerin ihmali olduğunu sormuştuk.

Ancak sorumuza bugüne kadar ne İl genel meclisi başkanı, ne de il genel sekreteri cevap vermedi.

Konuyu sorduğumuz Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, KOZTURTAŞ firmasının Nevşehir özel idaresi veya Valiliği ile bir bağının kalmadığını, şirketin Kozaklı belediyesi bünyesinde faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

Vali Ceylan, Jeotermal enerjinin daha tasarruflu bir şekilde kullanılması ve tesislere ve kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılan suyun geri dönüşümünün sağlanması konusunda proje çalışmalarının bulunduğunu da dile getirdi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan?ın bu açıklamalarının sonrasında 6 aydır yetkililere sorduğumuz soruyu şimdi Kozaklı belediye başkanı Celalettin Güven?e soruyoruz.

Kozaklı belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KOZTURTAŞ şirketinin yıllardır tahsil edemediği belirtilen payların sorumlusu kim? Bu payların zamanında alınmamasından şirket zarar ettirildi mi? Bu konuda belediye yönetimi olarak ne yapıldı?