Mustafa Uğur açıklamasında "13 Mayıs 1277 tarihinde yayınladığı ferman ile ülkede dil birliğinin sağlanmasını amaçlayan, halk ile aydın arasındaki uçurumu ortadan kaldırarak Türkçenin önemini tüm Dünya`ya anlatmayı amaçlayan Karamanoğlu Mehmet Bey`in dil fermanının 737. yılı kutlu olsun.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün de dediği gibi bizler `Türk demek Türkçe demektir. Ne mutlu Türk`üm diyene` fikriyle kendini eğitime, Türk gençliğine adayan öğretmenleriz" dedi.

Uğur mesajını şöyle sürdürdü; "Çağdaşlaşmak, muasırlaşmak fikrini tamamıyla farklı anlayan ve algılayanların ülkemizin her yanında İngilizceyi adeta kutsallaştırdığı, ülkemizin doğusunda ve resmi televizyonlarında Kürtçeyi ikinci dil yapma çalışmalarının ham bir meyve verdiği günümüzde Türkçenin kutsallığını ve önemini anlatmak her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır.

Tüm bu olumsuzluklar çerçevesinde halkımız bilmelidir ki ülkemizin gelecek nesillerini şekillendirmede en büyük görevi üstlenmiş olan biz öğretmenler üzerimizdeki sorumluluğun her zamankinden çok olduğunun farkında olarak sınıflarda ders vermeye yeminliyiz.

Kimsenin şüphesi olmasın ki bundan 737 yıl önce olduğu gibi bundan sonrada Türkçe ağzımızda anamızın ak sütü gibi var olacaktır. Bu vesileyle Türk Milleti`nin 737. Türk Dil Bayramı`nı kutluyorum." Haber: Erdal KESİCİ